Pages

2011. november 16., szerda




Ezekben a napokban már elkezdődik a karácsonyi készülődés. Fura elmondhatatlan izgalom vesz erőt rajtunk és bevásárló listákat, ajándéklistákat készítünk, próbáljuk megtervezni és megszervezni, hogy mindennel elkészüljünk az ünnepre. Mivel lephetnénk meg barátainkat és a családunknak, szeretteinknek mi lenne az, amivel örömet szerezhetnénk..

A karácsony méltó megünneplésének elengedhetetlen része az advent, az ünnepet megelőző négy hét. Az advent varázsos hangulatát, a karácsonyi várakozást a régmúlt mitológiája alakította ki. Abban az időben az emberek még hittek a boszorkányokban, gonosz lelkekben, varázslókban, mindenféle régi istenekben, éppen ezért használtak misztikus dolgokat...koszorút fontak vesszőből, fűzfából és fenyőágakból, amelyet arany vagy piros színű szalaggal díszítettek. Minden egyes szín, forma sajátos jelentést hordozott. A zöld a termés színe volt, a piros az életé, az arany és a sárga pedig a fényé..

A kör alakú forma az örökkévalóság jelképe, a varázserőé, ami soha el nem múlik. Úgy tartották, hogyha ilyen "szent" koszorúkkal veszik körbe a házakat, az elűzi a gonosz szellemeket..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése